Tamburaši u Karlovcu

Utorak, 13. prosinca 2011. u 20 sati
Gradsko kazalište „Zorin dom“, Karlovac

TAMBURAŠKI ORKESTAR HRT-a
Dirigent: SINIŠA LEOPOLD 
Gosti: RENATA SABLJAK I ĐANI STIPANIČEV

U europskim razmjerima rijedak primjer idealne renesansne šesterokutne gradnje, kroz prošlost je Karlovac u domaćim okvirima prednjačio u brizi za domaću kulturnu baštinu.

Svjedoci tome su najstarija hrvatska glazbena škola, Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“ i jedna od prvih čitaonica na hrvatskom jeziku. Danas je središte karlovačkog kulturnog života Gradsko kazalište „Zorin dom“ koje bogatim dramskim, likovnim i glazbenim programima tijekom cijele godine smješta Karlovac na visoko mjesto kulturnih žarišta Hrvatske.

U utorak, 13. prosinca 2011. u 20 sati „Zorin dom“ ugostit će jedinstveni ansambl na svjetskoj glazbenoj sceni - Tamburaški orkestar HRT-a. Pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, Tamburaši u Karlovac stižu uz goste – zvijezde mjuzikla i šire naše glazbene scene, svestrane pjevače i glumce zagrebačkog Kazališta Komedija - Renatu Sabljak i Đanija Stipaničeva.

Njih će Karlovčani moći čuti u točkama iz mjuzikla Jalta, Jalta A. Kabilja, skladbama Da sem ti z lasima zvezala ruke R. Bosnera, Cvijet čežnje Z. Runjića, Golubovi B. Mihaljevića, O sole mio E. di Capue, te u duetu iz mjuzikla Janica i Jean Siniše Leopolda, maestra koji će dakako cijelo vrijeme biti uz njih i Tamburaše na pozornici Zorina doma.

Izvedbama niza originalnih skladbi i obrada majstora tamburaške glazbe među kojima su Vrtuljak, Povratak Tauern Expressom, Podravska brza polka, Kvadrilja, Lipo ti je kad se kukuruz sije, Na izvoru, Kolo iz operete Barun Trenk, Milonga i tango istriano, Tamburaši će nesumnjivo podsjetiti na neraskidivu povezanost grada s jugozapadnog ruba Panonske nizine i tamburaške tradicije, a obrade hitova poput Pizzicato polke J. Straussa ml. i Holiday for Strings D.Rosea posvjedočit o osobitosti zvuka tambure u bilo kojem žanru.


Informacije i rezervacije ulaznica na tel. 047 614 952.