Sjajna turneja Tamburaša po BiH!

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold vratili su se u Zagreb s uspješne turneje po Bosni i Hercegovini bogatiji za četiri sjajna koncerta i izuzetno topao prijem publike. U organizaciji udruge Note iz Zenice, u Tuzli, Vitezu, Zenici i Sarajevu, od 17. do 20. prosinca, Tamburaši su na čelu s maestrom Leopoldom, pronosili svoj jedinstveni zvuk i donosili blagdansko raspoloženje na radost i oduševljenje publike.

U sva četiri grada, s programima sastavljenima za svaki posebno, izvodili su neke od svojih najpoznatijih točaka (Zagorec v Južnoj Ameriki, Pjevat će Slavonija, Golubovi, Cvijet čežnje i Jesen stiže dunjo moja), hitove svjetske glazbene literature (Uvertira operi Seviljski brijač G. Rossinija, Pizzicato polka J. Straussa ml., O sole mio E. di Capue, Ples sa sabljama A. Hačaturjana i dr.) te obrade najljepših hrvatskih i svjetskih božićnih napjeva (Radujte se narodi, Adeste fideles, Svim na zemlji, Veselje ti navješćujem, U to vrijeme godišta, White Christmas, Tiha noć, Merry Chrismas Everyone, Narodi nam se).

Gosti su im bili naš Đani Stipaničev i sopranistica Katarina Kikić. Upravo je zahvaljujući Katarini Kikić, Zeničanki školovanoj u Sarajevu  turneja i ostvarena, a o toplom dočeku bosanskohercegovačke publike posvjedočio je maestro Leopold: Bilo je to stvarno ugodno iznenađenje što se tiče prijema publike, kako su reagirali na sve naše koncerte. Sve dvorane bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a koncerti su se malo razlikovali, iako je tema naravno bio božićni program uz naše goste pjevači, a to su ovoga puta bili Đani Stipaničev i Katarina Kikić, sopranistica rođena u Zenici. Programi su se donekle razlikovali jer je tu i tamo bilo iste publike na koncertima. U Sarajevu je primjerice bio diplomatski kor, uzvanici, puno ministara i redom su svi bili oduševljeni, iznenađeni našim izvedbama i našim programima, a isto tako smo i mi podijelili radost s publikom  koja je na svakom nastupu tražila barem nekoliko biseva. Sve u svemu, i organizacijski i programski gledano bila je to jako, jako uspješna turneja.

Da je suradnja bila uspješna na obostrano zadovoljstvo svjedoče i brojne pohvale koje pristižu Tamburašima i maestru Siniši Leopoldu iz BiH, a ne nedostaje ni poziva za buduća gostovanja!