Davor Radolfi rasplesao publiku

U srijedu 21. prosinca, Davor Radolfi i Revijski orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića unijeli su vruće latino ritmove u predblagdansko ozračje u Studio Zvonimir Bajsić na HRT-u. 

Uz gudače, ritam i brass sekciju Revijskog orkestra HRT-a, prateće vokale, muški vokalni kvartet (članovi Zbora HRTa: Hrvoje Ivkošić, Tomislav Vicković, Tomislav Meštrić i Branko Ozretić) i svoje stalne suradnike, gitarista Luku Udjbinca i violinista Bruna Urlića, Davor Radolfi podsjetio je na hitove kojima je krajem osamdesetih i devedesetih godina sa svojim bandom Ritmo loco počeo osvajati domaću glazbenu scenu.

Bio je to pravi presjek kroz njegovu izvođačku i autorsku karijeru, od uspjeha s albumima Najljepše pjesme Latinske AmerikeCanto latino i El jinete preko prvoga albuma na hrvatskom jeziku Za ljubav jedne žene do balade Božja arija s kojom je na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu 2011. osvojio Grand Prix.

Balade među kojima su Tvoje ime kao ime ruže, Pusti da spavam, Sestro srca moga, Nikada ne reci nikada te svjetski latino standardi, u prepjevima i originalima, poput Beautiful Maria, Kad uistinu voliš ženu, Neka živim kako živim, Me va i Od Paga do Palagruže mogli su se čuti u svježim aranžmanima Ive Popeskića, glazbenog suradnika Jazz orkestra HRT-a Zorana Markulja, te gitarista Luke Udjbinca u kojima su glazbenici Revijskog orkestra HRT-a iskazali svoju svestranost i baratanje jazz, latino, pa i simfonijskim izričajem koji su se provlačili kroz aranžmane.

Ljubav je tvoja kao vino, Što će mi godine, Sara, Sara i Da života imam dva tek se neki od najpoznatijih hitova Davora Radolfija uz koje je, uz uvijek prisutan zarazni ritam, publika uživala preko sat i pol vremena, uz vrhunac u vatrenoj La Bombi u sjajnom aranžmanu trombonista Jazz orkestra HRT-a, Mirona Hausera.

Snimka koncerta emitirat će se u sklopu novogodišnjeg programa, u nedjelju, 1. siječnja 2012. u 2:50 na Prvom programu HTV-a.