Gostovanja Tamburaškog orkestra HRT-a

Tamburaški orkestar HRT-a
Dirigent: Siniša Leopold

Petak, 15. lipnja 2012., Terezijana, Bjelovar
Subota, 16. lipnja 2012. Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2012.


Svečanošću na kojoj se pucnjem iz toma najavljuje dolazak carice Marije Terezije pred grad Bjelovar, te uz scenografiju u kojoj carica uz pratnju povijesne konjaničke postrojbe Bjelovarski husari ulazi u grad, u petak, 15. lipnja, objavljen je početak trodnevne kulturno-turističke zabavne manifestacije Terezijana u Bjelovaru.

Otvorenje Terezijane uveličali su i Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold, uz čiju su svirku brojni Bjelovarčani i njihovi gosti zaplesali, te zapjevali uz goste Renatu Sabljak i Mirka Bačića.

Dan poslije svoju svestranost u baratanju raznolikim repertoarom, Tamburaši HRT-a i maestro Leopold iskazali su na tradicionalnom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači – manifestaciji izrasloj iz emisije Tamburaško sijelo Hrvatskoga radija, koja se tradicionalno održava od 1993. godine.

Tamburaše i maestra Sinišu Leopolda nakon ove, slavljeničke sezone u kojoj su obilježili sedam desetljeća umjetničkog djelovanja i desetu sezonu ciklusa U ozračju tambure, osvojili Porin za najbolji album tamburaške glazbe, te zaslužili Nagradu Vatroslav Lisinski Hrvatskog društva skladatelja, očekuju daljnji ljetni koncerti. Nakon Bjelovara i Pitomače, na redu je nastup u atriju Klovićevih dvora, u četvrtak, 5. srpnja u 21 sat s programom Zagreb u ozračju tambure.