Tamburaši oduševili na Večerima na Griču



HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA
GLAZBENA PROIZVODNJA
I
KONCERTNA DIREKCIJA ZAGREB

Četvrtak, 5. srpnja 2012. u 21 sati

Atrij Galerije Klovićevi dvori


TAMBURAŠI NA GRIČU


Tamburaški orkestar HRT-a
Dirigent: Siniša Leopold

Gosti: Renata Sabljak, vokal
          
Mirko Bačić, vokal
          
Kvartet Gubec

Sjajnu atmosferu stvorili su članovi Tamburaškog orkestra HRT-a, maestro Siniša Leopold i njihovi gosti na zagrebačkom Gornjem gradu! Za svoj nastup na Večerima na Griču izabrali su program posvećen Zagrebu, kajkavskoj baštini i popevki.

Ispunivši Atrij Klovićevih dvora instrumentalnim posvetama Zagrebu, kao što su Zagrebačka promenada i Pod Sljemenom Roka Šimunacija, Vrtuljak Siniše Leopolda, Mazurka za Sofiju Jelačić Vatroslava Lisinskog, Zagreb i ja Zvonka Spišića, Moj Zagreb tak imam te rad Drage Brahmsa, te tema Baltazar Tomislava Simovića, Tamburaši su razgalili prisutne vedrinom svojih kreacija.

Toplo i veselo raspoloženje dodatno su zagrijali gostujući pjevači – Renata Sabljak, Mirko Bačić i Kvartet Gubec – s kojima je i publika zapjevala. Balade Što će biti s nama sutra iz mjuzikla Jalta, Jalta Alfija Kabilja, Da sem ti z lasima ruke vezala Radana Bosnera te Fala Vlahe Paljetka i Dragutina Domjanića dirljivo je interpretirala istaknuta članica ansambla Kazališta Komedija Renata Sabljak, dok je Kvartet Gubec razveselio razigranim nastupom u skladbama Spoved, Na Sleme i Nempre, nemre lepše bit.

Zagrepčanima osobito drag pjevač Mirko Bačić u maniri pravog zabavljača šaljivo je podsjetio na stare običaje i stare zagrebačke hitove: Pod starim krovovima i Golubovi.

Svi zajedno, gosti pjevači, Tamburaši i maestro Leopold duh starog Zagreba oživjeli su potpurijem u kojem su se redale poznate teme Vužgi, Tancaj, tancaj, Oko jene hiže navek tiči lete, Lepi ti je Zagreb grad, Haj, haj veseljaci smo mi i Serbus Zagreb. Oduševljena publika nagradila je glazbenike s pozivom na čak tri bisa!

Nakon ovog gornjogradskog koncerta, Tamburaši koji su, podsjetimo, protekle sezone obilježili sedam desetljeća umjetničkog djelovanja i desetu sezonu ciklusa U ozračju tambure, osvojili Porin za najbolji album tamburaške glazbe i Nagradu Vatroslav Lisinski Hrvatskog društva skladatelja, nastavljaju s ljetnom turnejom po Jadranu.