Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a na turneji

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA
GLAZBENA PROIZVODNJA

LJETO JAZZ ORKESTRA HRT-a UZ MARKA TOLJU

Ponedjeljak, 16. srpnja 2012. u 21, Kod zgrade Poglavarstva
Festival Imotska sila, Imotski

Utorak, 17. srpnja 2012.
Baška Voda

Srijeda, 18. srpnja 2012. u 21:30, Trg Šime Budinića
Zadar

Četvrtak, 19. srpnja 2012., Trg četiri bunara
6. OFF Festival , Šibenik

Subota, 21. srpnja 2012.
Slavonski Brod

Jazz orkestar HRT-a
Marko Tolja, vokal
Gosti: Davor Pekota & Martine Thomas


Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića vratio se s turneje po Jadranu. Dašak jazza i swinga pronijeli su duž naše obale stigavši naposljetku i u Slavonski Brod, i to udruženi s mladim riječkim glazbenikom Markom Toljom.

Dobitnik Porina za najboljeg novog izvođača 2008. godine, popularni Marko Tolja već je znani suradnik Jazz orkestra HRT-a; njihovi zajednički nastupi uvijek su obojani sjajnom razmjenom energije i muzikalnosti. Bilo je tako i na ovoj turneji na kojoj su redom u Imotskom, Baškoj Vodi, Zadru, Šibeniku i Slavonskom Brodu ispraćeni ovacijama! Atraktivni program uključivao je proslavljene standarde poput Lady Is a Tramp, Fly Me To the Moon, Sway, Ain't That a Kick, i neke druge hitove u retro aranžmanima poput Crazy Little Thing, Smells Like Teen Spirit, Jump…

Poseban šarm imao je zadarski nastup gdje su se Jazz orkestru HRT-a i Marku Tolji pridružili poznati tamošnji pjevači Davor Pekota i Martine Thomas, Zadranka haićanskih korijena. Na njihovu su se repertoaru našli i legendarni hitovi For Once In My Life, New York, My Way, I've Got You Under My Skin, My Funny Valentine i drugi.

Dakako članovi Jazz orkestra HRT-a i Saša Nestorović izvodili su i neke svoje prepoznatljive točke iskazujući i solistička umijeća. Osim rado slušanih jazz i latino uspješnica Count Bubba, Chick On the Grill i Mueva Los Huesos, podsjetili su i na svoj posljednji album U sredi našeg sela s obradama naših tradicijskih napjeva. Među ostalim, čule su se skladbe Sako leto ima nekaj novoga, Klinček stoji pod oblikom i Međimurski zdenci sa sjajnim aranžmanima Luke Žužića, Silvija Glojnarića i Joea Kaplowitza.

Nakon ljetne stanke Jazz orkestar HRT-a, nastavlja, među ostalim, sa svojim ciklusom koncerata u Studiju Bajsić na HRT-u.