Jazz orkestar HRT-a i Marko Tolja na 7. Sesvetskoj jeseni

Petak, 21. rujna 2012. u 20 sati
Dvorana Narodnog sveučilišta Sesvete

Jazz orkestar HRT-a & Marko Tolja
Saša Nestorović, dirigent

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića i uz Marka Tolju, u petak, 21. rujna, prvi je put nastupio u sklopu manifestacije Sesvetske jeseni, u prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama.

Mladi i popularni riječki glazbenik Marko Tolja, dobitnik Porina za najboljeg novog izvođača 2008. godine, znani je suradnik Jazz orkestra HRT-a: njihovi nastupi uvijek su obojani sjajnom razmjenom energije i muzikalnosti. Tako su primjerice ovo ljeto poduzeli zajedničku turneju, nastupivši redom u Imotskom, Baškoj Vodi, Zadru, Šibeniku i Slavonskom Brodu, i svaki put bili ispraćeni ovacijama.

Isti program koji je oduševljavao publiku ovoga ljeta, oduševio je i ljubitelje light jazza u Sesvetama. Atraktivni raspored uključivao je proslavljene standarde poput Lady Is a Tramp, Fly Me To the Moon, Sway, Ain't That a Kick, i neke druge hitove u retro aranžmanima: Crazy Little Thing, Smells Like Teen Spirit, Jump… Jazz orkestar HRT-a i dirigent Saša Nestorović podsjetili su i na svoj posljednji album U sredi našeg sela s obradama naših tradicijskih napjeva. Među ostalim, čule su se skladbe Sako leto ima nekaj novoga, Klinček stoji pod oblikom i Međimurski zdenci sa sjajnim aranžmanima Luke Žužića, Silvija Glojnarića i Joea Kaplowitza.