Jazz orkestar HRT-a i Marko Tolja

GLAZBENA PROIZVODNJA HRT-a
I
HRVATSKI RADIO – RADIO SLJEME

Petak, 19. listopada 2012. u 20:30
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Marko Tolja & Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent


U sklopu emisije Radio pozornica autora i urednika Borisa Ciglenečkog, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića nastavio je uspješnu suradnju s mladim riječkim glazbenikom Markom Toljom što se moglo pratiti i u izravnom prijenosu na Radio Sljemenu.

Protekloga ljeta Jazz orkestar HRT-a i Marko Tolja zajedno su obišli našu obalu donijevši jazz i swing u Imotski, Bašku Vodu, Zadar i Šibenik, zaključivši turneju naposljetku u Slavonskom Brodu. Nakon rujanskog nastupa u Sesveta, moglo ih se čuti i u Studiju Bajsić na HRT-u!

Dobitnik Porina za najboljeg novog izvođača 2008. godine, popularni Marko Tolja i članovi Jazz orkestra HRT-a stvorili su već prepoznatljivi stil nastupa, uvijek prožet sjajnom razmjenom energije i muzikalnosti. Tako je bilo i ovaj put, s repertoarom na kojem su se našli standardi poput Lady Is a Tramp, I've Got You Under My Skin, Fly Me To the Moon, Sway, Ain't That a Kick, i neki drugi hitovi u retro aranžmanima poput Crazy Little Thing, Smells Like Teen Spirit, Jump…

Članovi Jazz orkestra HRT-a i Saša Nestorović izveli su i neke svoje prepoznatljive točke poput rado slušanih jazz i latino uspješnica Count Bubba, Chick On the Grill i Mueva Los Huesos.