Veselje u Podsusedu uz Tamburaše i Kvartet Gubec

Subota, 20. listopada 2012. u 20 sati
Dvorana Sutinska vrela, Podsused

Tamburaški orkestar HRT-a i Kvartet Gubec
Siniša  Leopold, dirigent

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold udružili su se s vokalnim kvartetom Gubec u proslavi 25. obljetnice Sportske dvorane Sutinska vrela u Podsusedu. U programu sazdanom od niza popularnih i rado slušanih kajkavskih popevki, pridružile su im se i gošće, pjevačice Danijela Pintarić i Barbara Suhodolčan.

Tamburaški orkestar HRT-a i Kvartet Gubec dijele privrženost narodnoj ostavštini, u ovom slučaju kajkavskoj baštini, popevki i običajima sjeverozapadne Hrvatske, a dijele i primitak nagrade Porin ove godine: Gupci za najbolju folklornu skladbu, a Tamburaši za najbolji album folklorne glazbe. Ne začuđuje stoga da je podsusedski koncert bio pravo slavlje kajkavske pjesme, upravo u duhu djelovanja Kvarteta Gubec čiji su članovi odlučili višeglasnim pjevanjem, koje se danas rijetko čuje, osim u iznimnim prilikama „gda se muži v kleti okupiju“, oživjeti tu baštinu.

Vedrina, duhovitost i zabavljački duh članova Kvarteta, muzikalnost Danijele Pintarić i Barbare Suhodolčan, te sviračko umijeće Tamburaša pružili su posjetiteljima sjajnu zabavu i istinski glazbeni doživljaj.

Bila je to prigoda i za dodjelu plakete za srebrnu nakladu albuma na teritoriju Republike Hrvatske Kvartetu Gubec i Tamburaškom orkestru HRT-a za zajednički album Gupci vu Lisinskom.

Više na www.zagorje.com