Sjajna suradnja Jazz orkestra HRT-a i kvarteta Vox Arsana

Petak, 16. studenoga 2012. u 19:30


Dvorana Gimnazije, Ptuj

Organizacija: Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture

Jazz orkestar HRT-a


Vokalni kvartet Vox Arsana


Saša Nestorović, dirigent

U sklopu programa koji se ove godine zbivaju u Mariboru kao Europskoj prijestolnici kulture 2012. i partnerskim gradovima, Jazz orkestar HRT-a gostovao je u Ptuju, udruživši se s uglednim slovenskim vokalnim kvartetom Vox Arsana. Tamošnju Dvoranu Gimnazije koja prima oko 400 posjetitelja, dupkom su ispunili štovatelji rada svojih sumještana, članova sastava Vox Arsana, te ljubitelji kvalitetnog easy jazz repertoara.

Kvartet Vox Arsana čine školovani glazbenici - dvije sopranistice (Teja Letonja i Ana Delin), te tenor (Primož Vidovič) i bariton (Mladen Hajšek) – na čijim se temperamentnim nastupima može čuti jedinstveni spoj različitih stilova. Na osebujan način spajajući swing, moderni gospel, vrhunski pop i izvornu autorsku glazbu, svoju glazbu obogaćuju i elementima soula, jazza te dinamičnim bojama višeglasja.

Redoviti su gosti uglednih festivala u Sloveniji i inozemstvu; osobito je hvaljen njihov nastup u Parizu 2010. na festivalu posvećenom glazbi Erika Satiea. Otvoreni su za suradnje s brojnim vrsnim glazbenicima, a sada su uigrani instrumentalni sastav, sastavni dio projekta Vox Arsana, zamijenili glazbenici Jazz orkestra HRT-a u izvedbi nezaboravnih standarda vokalnog repertoara kao što su: Sing, Sing, Sing, Orange Coloured Sky, Stardust, Just a Gigolo, La vie en rose, Šoštarski mostovi, ali i nekih od uspješnica slovenske popularne glazbe. Pridružio im se i pijanist Tom Hajšek.

Jazz orkestar HRT-a publiku je obradovao i izvedbama naših tradicijskih napjeva Vehni, vehni fijolica u aranžmanu Luke Žužića (uvršten na CD U sredi našeg sela), te Lepe ti je… u aranžmanu Silvija Glojnarića.

Jazz orkestar HRT-a i kvartet Vox Arsana uskoro očekuju i nastupi u Karlovcu te Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija!