Tamburaši zabavili i educirali u Susedgradu

Ponedjeljak, 3. prosinca 2012. u 13 sati


Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad


Nakon edukativnog nastupa za školarce u Centru za kulturu Trešnjevka u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži, Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda nastupio je i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. U sklopu projekta Glazba u mom kvartu, priredili su poučnu, umjetnički nadahnutu te iznad svega zabavnu priredbu za osnovnoškolce, polaznike petih, šestih, sedmih i osmih razreda, te gimnazijalce.

Kroz razgovor i svirku, Tamburaši i maestro Leopold uputili su školarce u bogatstvo naše tradicije, otkrivši im čari narodne glazbe i tajne popularnosti tambure. Bilo je govora o tamburi u najrazličitijim glazbenim oblicima te o hrvatskom folkloru općenito, a sa svojim pitanjima i komentarima sudjelovali su i sami učenici koji su u velikom broju pohodili ovaj zanimljiv događaj.

Tamburaši su izveli neke od svojih najpoznatijih točaka među kojima su Neka uđu svirači Bože Potočnika, potpuri hrvatskih plesova i pjesama, 7. simfonija Luke Sorkočevića, Drmeš za Pendereckog Ive Josipovića, Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta Alfija Kabilja, Tema iz Baltazara Tomice Simovića, Zagorec v Južnoj Ameriki Marijana Makara i druge. Uz veselu svirku Tamburaša, mnogi su i zapjevali.


Organizacija:


Hrvatska glazbena mladež


Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad