Promocija CD-a "With Every Breath" Lele i Joea Kaplowitza uz Jazz orkestar HRT-a

Četvrtak, 28. veljače 2013. u 20.00


Vip Club, Zagreb

Lela & Joe Kaplowitz


Jazz orkestar HRT-a


Saša Nestorović, dirigent

Album autorskih skladbi renomirane hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz u aranžmanima njezina supruga, ujedno jazz pijanista Joea Kaplowitza, te u izdanju etikete Aquarius Records, u četvrtak, 28. veljače, predstavljen je u Vip Clubu brojnoj znatiželjnoj publici.

Album With Every Breath ostvaren je u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića koji su svirkom itekako pridonijeli predstavljanju albuma.

Izdanje je već odjeknulo u inozemstvu, pa je tako kritičar Brent Black na portalu @CriticalJazz zapisao:

„Divna pjevačica i jedan od najboljih big band orkestara iz istočne Europe, uključujući i Zapadnonjemački radio“, jedan je od prvih dojmova koje je u svojemu osvrtu na zajednički album Lele i Joea Kaplowitza te Jazz orkestra HRT-a - With Every Breath."

I inače česti suradnici, Jazz orkestar HRT-a, Saša Nestorović, te Lela i Joe Kaplowitz, na ovome su projektu pokazali punu uigranost, sjajnu energiju i visoku razinu muziciranja, u što se uvjerio i Brent Black, nastavljajući osvrt:

„Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije održava europski osjećaj, istovremeno dopuštajući Leli u Joeu Kaplowitzu priliku da pokažu svoje mnogostrane talente. Pijanist Joe Kaplowitz posjeduje tehničku vještinu i umjetničku nadarenost poput bilo kojeg pijanista ovdje na zapadu. Lela Kaplowitz ima izuzetan ton, odličan tajming i pjeva bez zadrške; sve u svemu prvoklasni album na vrhunskom nivou.”

Odabrane skladbe s albuma With Every Breath  Lela i Joe Kaplowitz izveli su uz puni sastav Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića te govorili o nastanku skladbi i suradnji s orkestrom. CD je tijekom predstavljanja bio u prodaji po promotivnoj cijeni.