1000. emisija Zvjezdana prašina

Petak, 10. svibnja u 20 sati


Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Jazz orkestar HRT-a


Saša Nestorović

Gosti:


Radojka Šverko


Tamara Obrovac


Carol Cass


Simon Marlow


Maja Savić


Vedran Kocelj


Vox Arsana


Zagrebački kvartet saksofona

Velika obljetnica kultne glazbene emisije Zvjezdana prašina autora i voditelja Dubravka Majnarića koja se emitira svakog petka na Drugom programu Hrvatskoga radija  - njezine 1000. izdanje, u petak 10. svibnja odvijalo se uživo!

U Studiju Bajsić na HRT-u nastupili su Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića uz brojne goste, protagoniste naše i inozemne jazz scene.


Glavna zvijezda je dakako bio Dubravko Majnarić kojem su se u vođenju emisije-koncerta pridružili Vojo Šiljak i Ljiljana Vinković, podsjetivši brojnu publiku na put koji je emisija prošla od svojih početaka do danas, rubrike u kojima je osim jazza, popularizirala i glazbu mjuzikla, filmova, te instrumentalnu i vokalnu glazbu jazz i swing provenijencije, te brojne vrhunske izvođače koji su se tu mogli čuti. Slična je bila i koncepcija slavljeničkog koncerta: izmjenjivali su se nastupi gostiju, vokalne i instrumentalne izvedbe, podsjećalo se na popularne teme – najavnice pojedinih rubrika emisije uz brojne druge zanimljivosti.

Osim što je i sam zasvirao harmoniku uz Jazz orkestar HRT-a, izvevši Charmaine i Honysuckle Rose, Dubravko Majnarić ugostio je pjevače Maju Savić, Carol Cass, Tamaru Obrovac, Simona Marlowa, Lelu Kaplowitz i Radojku Šverko, trubača Vedrana Kocelja, vokalni kvartet Vox Arsana te Zagrebački kvartet saksofona. Sjajnoj atmosferi koncerta doprinijeli su i članovi Jazz orkestra HRT-a iskazavši se, uz ostalo, i u brojnim solističkim kreacijama.