Arsen, Gabi i Matija zaključili ovu sezonu ciklusa "U ozračju tambure"

Nedjelja, 19. svibnja u 20 sati


Studio Anton Marti, HRT

Tamburaški orkestar HRT-a


Siniša Leopold, dirigent

Gosti:


Gabi, Arsen i Matija Dedić


Branko Ovčarić, klarinet


Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije i maestro Siniša Leopold na posljednjem ovosezonskom koncertu ciklusa U ozračju tambure priredili su pravu glazbenu poslasticu za sve koji su stigli u Studio Anton Marti na HRT-u – gostovanje glazbenika čije skladateljsko, pjesničko i izvođačko djelovanje već niz desetljeća obilježava našu glazbenu scenu  - Arsena Dedića i Gabi Novak, te našeg najistaknutijeg i najutjecajnijeg jazz pijanista, Matije Dedića.


Vječne melodije Arsena Dedića, ali i druge poznate tradicijske i autorske skladbe tom su se prigodom čule u nešto drugačijem ruhu – u ozračju tambure. U aranžmanima znalaca kao što su Stjepan Mihaljinec, Zlatko Dvoržak, Zlatko Černjul i Ranko Purić publika je uživala u poznatim skladbama i interpretacijama članova obitelji Dedić i Tamburaškog orkestra HRT-a obogaćenog ovom prigodom zvukom violina gostujućih glazbenika Antuna Stašića i Marka Firsta te udaraljkama Krune Benka. Poseban zvuk, orkestru je podario i klarinet odnosno saksofon Branka Ovčarića koji se istakao i kao solist u skladbi Dugo me nije bilo.

Zvijezde koncerta bili su dakako Arsen, Gabi i Matija izmjenjujući se i nadopunjujući u izvedbama mahom autorskih skladbi Arsena Dedića, ali i drugih hitova  koje su primjerice proslavile interpretacije Gabi Novak. Znane melodije skladbi Odlazak/Tamo da putujem, Angeluš, Oko jedne hiže, Šestinske ambrele, Podragaš lasi, Fališ mi, Tu ostani i Dida moj u tumačenju samog autora uz Gabi Novak, na najbolji su način našle put do slušatelja i u ovoj, novoj verziji uz tambure.

Novu dimenziju svojim prepoznatljivim pijanističkim stilom skladbama poput Dremle mi se, dremle, ili teme iz serijala U registraturi podario je pak Matija Dedić kojega se moglo čuti i u triju uz Arsena i Gabi u kratkom potpuriju. Jednako dirljivo i nadahnuto Gabi Novak otpjevala je glasovitu skladbu Stipice Kalogjere i Drage Britvića Vino i gitare, a u hitu Pamtim samo sretne dane Kemala Montena i Arsena Dedića, pridružili su joj se i Arsen i Matija, dakako uz Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda.