Jazz orkestar HRT-a sudjelovao u projektu "Uz nas niste sami"

U subotu 1. lipnja, na Prvom programu HTV-a tijekom izravnog prijenosa iz studija Anton Marti HRT-a na Prisavlju od 20.10 do 22.10 sata, prikupljala su se sredstva za skrb nedonoščadi. Riječ je o koncertu - vrijednoj humanitarnoj akciji pod nazivom Palčić gore u sklopu medijskog projekta Uz nas niste sami za 2013. godinu kojoj je HRT medijski pokrovitelj, a Klub roditelja nedonoščadi Palčići organizator.

Uz niz izvođača među kojima su bili Boris Novković, Mila Elegović, Soulfingersi, Robert Mareković i Swingersi, Ivana Radovniković, Kim Verson, Ricardo Luque, Lea Dekleva, Libar, Davor Radolfi, Natali Dizdar te nadareni učenici glazbenog učilišta iz Zagreba Ana Stanković za klavirom i  na gitari Frano Živković iz Rijeke, nastupio je i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem svojega šefa-dirigenta Saše Nestorovića.

To je druga humanitarna večer organizirana za prikupljanje sredstava za Palčiće. Prvi humanitarni koncert održan je u Ciboni u studenom 2012. godine kada su prikupljena znatna sredstva, ali ne dovoljna za nabavu potrebnih inkubatora i ostalih pomagala za nedonoščad za sve bolnice u Hrvatskoj.

Uz humanitarni koncert organiziran je i pozivni centar u kojem su se poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske javljale na telefonske pozive građana. Ovom prigodom prikupljeno je gotovo 750 tisuća kuna!