Tamburaški orkestar HRT-a i Kvartet Gubec na Bundeku

Subota, 29. lipnja 2013. u 21.30


Ljetna pozornica Bundek

Tamburaški orkestar HRT-a i Kvartet Gubec


Siniša  Leopold, dirigent

U sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta kao jedinstvene ponude ljetnih kulturnih događanja u Zagrebu, na novootvorenoj ljetnoj pozornici na jezeru Bundek nastupio je Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda uz Kvartet Gubec.

Dugogodišnja i česta suradnja Tamburaškog orkestra HRT-a i Kvarteta Gubec temelji se na zajedničkoj privrženosti narodnoj ostavštini, prije svega kajkavskoj baštini, popevki i običajima sjeverozapadne Hrvatske. Upravo u duhu djelovanja Kvarteta Gubec čiji su članovi odlučili višeglasnim pjevanjem, koje se danas rijetko čuje, osim u iznimnim prilikama, kako sami kažu, „gda se muži v kleti okupiju“, oživjeli su tu baštinu i ovom prigodom.

Vedrina, duhovitost i zabavljački duh članova Kvarteta, uz sviračko umijeće Tamburaša dočarale su skladbe Spoved, Pod brajde, Tancaj, tancaj, Na Sleme, Nemre, nemre lepše bit i druge.

Bilo je tu mjesta i za brojne hitove iz repertoara Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Leopolda među kojima su Zagrebačka promenada, Vrtuljak, Moj Zagreb, tak imam te rad, Baltazar, Čardaš, Can, Can, Serbus Zagreb