Ansambli HRT-a na proslavi pridruživanja Hrvatske EU

Nedjelja, 30. lipnja 2013.


Trg bana Jelačića, ZagrebJazz orkestar HRT-a & Marko Tolja


Saša Nestorović, dirigent

Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a


Ivan Repušić, dirigent

Proslava pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji 1. srpnja, koja je počela već u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 30. lipnja, i nastavila se i u prvim satima 1. srpnja, u bogatom programu, uključivala je i nastupe Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića, te Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića.

Središnju proslavu hrvatskog članstva u Europskoj uniji Vlada Republike Hrvatske priredila je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu; riječ je o manifestaciji na najvišoj državnoj razini koja je, osim građana i svih državnih dužnosnika Republike Hrvatske, okupila velik broj političkih lidera iz zemalja članica Europske unije, te zemalja regije Jugoistočne Europe, brojne čelnike europskih institucija kao i niz hrvatskih uglednika.

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića u uvodnom dijelu programa, prije glavne svečanosti, udružio se s Markom Toljom, izvevši niz domaćih i svjetskih evergreena i jazz standarda poput Intime Miljenka Prohaske, Zagreb By Night Boška Petrovića, Prolazi sve Drage Diklića, kao i Save the Last Dance For Me, Jump, Strangers in the Night, te Sway.U glavnom dijelu svečanosti na Trgu bana Jelačića, od 23 sata, uz izravni prijenos na 1. programu HTV-a i 2. programu HR-a, brojne točke bogatog programa uveličali su Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. Njihove kreacije mogle su se čuti najprije u Himni Republike Hrvatske uz solista Domagoja Dorotića, u stavku Allegro Treće simfonije Luke Sorkočevića u obradi Stjepana Šuleka, međimurskoj narodnoj pjesmi Vuprem oči uz solistice Valentinu Fijačko, Tamaru Korunek i Renatu Sabljak, hitove Moja prva ljubav i Djevojke u ljetnim haljinama uz Darka Rundeka, Himni slobodi Jakova Gotovca, Odi radosti iz zaključnog stavka Devete simfonije Ludwiga van Beethovena u obradi Tomislava Fačinija i uz soliste Valentinu Fijačko, Dubravku Šeparović Mušović, Domagoja Dorotića i Luciana Batinića, točki Ave Maria iz rock-opere Gubec Beg Karla Metikoša, te naposljetku u Sunčanim poljima Blagoja Berse.


Više na: www.vlada.hr