Tamburaški orkestar HRT-a na spektaklu Tarara

Četvrtak, 4. srpnja 2013. u 21.30
Ljetna pozornica, Opatija


Pod nazivom Tarara, na Opatijskoj ljetnoj pozornici održao se susret ansambala s Novog Zelanda i hrvatskih glazbenika: folklorni ansambli Kralj Tomislav i maorski Te Ihi Connections s Novog Zelanda, te klapa Samoana s otoka Samoe koja izvodi dalmatinske klapske pjesme dijelili su pozornicu s Tamburaškim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda, te pjevačima Đanijem Stipaničevim, Jacquesom Houdekom i Miroslavom Škorom.


Program koncerta bio je nadahnut osebujnom hrvatskom iseljeničkom pričom koja polazi upravo od riječi tarara kojom su domicilni Maori na Novom Zelandu nazivali doseljene Hrvatske.

Uz ansamble s Novoga Zelanda i klapu Samoana, Tamburaši su izveli Korčulanske stare bale u obradi Marijana Makara, uz Đanija Stipaničeva čulo se Pismo ćali, Folklorni ansambl Kralj Tomislav pridružio im se u izvedbi pjesme Čula jesam, uz Jacquesa Houdeka čula se Suza za zagorske brege, a uz Miroslava Škoru – Ne dirajte mi ravnicu.

Tamburaški orkestar HRT-a svoje je nastup zaključio Tamburaškim sijelom, te, zajedno sa svim izvođačima te večeri, tradicijskom novozelandskom pjesmom Pokarekare Ana.

Snimku koncerta pogledajte na HTV 2, u subotu, 6. srpnja od 21.00.