"Swing Time" oduševio publiku u Rovinju

Subota, 13. srpnja 2013. u 21.00


Gradski trg, Rovinj

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent


Simon Marlow, vokal

Nakon nastupa na Ljetnoj pozornici na Bundeku, Jazz orkestar HRT-a i Simon Marlow  svoj zajednički projekt Swing Time donijeli su i u Rovinj, i spektakularno zaključili ovogodišnji Avantgarde Jazz Festival.

Na središnjem gradskom trgu – Trgu Maršala Tita, brojne okupljene oduševio je spoj novih i suvremenih hitova te evergreena s domaćeg i svjetskog repertoara swinga i jazza u vrhunskim aranžmanima za big band, a sve to mogli su doživjeti i slušatelji Radio Sljemena u izravnom prijenosu koncerta.

Pjevač Simon Marlow, rođen u Oxfordu gdje je studirao povijest umjetnosti, da bi u Londonu studirao i izvedbene umjetnosti i glumu, iskustvo je stjecao u mjuziklima West Enda, a potom, preselivši se u Hamburg, i u njemačkim produkcijama mjuzikala i predstava. Uz to, dijelio je koncertne podije s nizom europskih orkestara i vokalnih umjetnika. Svoje istinsko poznavanje žanra, scenskog nastupa, osjećaja za suradnju s orkestrom u najboljoj maniri zlatnog doba swinga i jazza iskazao je uz članove Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Saše Nestoroviće, te uz gošće koje su uveličale i zagrebački koncert – Janu Fabijanić i Mariju Rubčić.

Eksplozivna svirka Jazz orkestra HRT-a u Take the „A“ Train i Mambo Caliente, te sjajna suradnja sa Simonom Marlowom i gošćama u hitovima Come Fly with Me, Beyond the Sea, Smels Like Teen Spirit, The Lady Is A Tramp, Fly Me To The Moon, Strangers In The Night, New Yor, New York, Sad ili nikad, Još samo večeras, Prolazi sve… i ovaj put su oduševili publiku i izmamili čak tri dodatka: My Way, You Can Leave Your Hat On, te Wanderwall.