Jazz orkestar HRT-a nastupio uz gošću iz SAD-a - Chris Bennett

Američka jazz pjevačica, pijanistica, skladateljica i producentica Chris Bennett, uz Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića pokazala je svu raskoš svojega talenta.

Odrastajući uz glazbu big bandova i Broadwaya, Chris Bennett se od početka bavljenja glazbom nadahnjivala glazbenicima kao što su Shirley Horne, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Al Jarreau, Bill Evans ili Tony Bennett. Karijera ju je kasnije odvela u vode rocka i disca što joj je kao izvođačici donijelo velike uspjehe primjerice u grupi Munich Machine, a kao autorici suradnje s Tinom Turner, Donom Summer, Giorgiom Moroderom, uz nominaciju za Grammy, no ljubav za jazz nije iščezla, te danas zaslužuje pohvale za svoje dosege na tom području. Stoga je i nastup s Jazz orkestrom HRT-a bio za nju velik izazov i mogućnost da se pokaže u pravome svjetlu: „Za dobar koncert najvažnija je suradnja sa sjajnim glazbenicima, a nema ništa uzbudljivije od nastupanja uz big band.“

Njezin „kristalno čist glas“, kako ga mnogi kritičari opisuju, kao i opredjeljenje za mainstream jazz, sjajno su se uklopili u predblagdansko ozračje ovog koncerta za koji je izabrala izvedbe swinga, balada i latin-jazza poznatih autora kojima je pridružila i vlastiti rukopis. Zahvaljujući svojoj reputaciji, za zagrebački je koncert angažirala neke od vodećih američkih aranžera (Tom Saviano, Paul McDonald, Vinny Scrima) koji su obrade izabranih skladbi, poput Nice and Easy, I Wish You Love, My. Sandman, Something's Gotta Give, Over the Rainbow, Taste Of Honey, Caravan, Stormy Weather i druge, napisali upravo za nju. Iz bogate američke božićne pjesmarice izabrala je skladbe poput Have Yourself a Merry Little Christmas i White Christmas, a svoj autorski rukopis, predstavila je pjesmama Last Christmas, te I Can't Think About It koju je izvela za klavirom. Jazz orkestar HRT-a se pak, osim kao vrstan suradnik gošće, iskazao i samostalnim izvedbama Moten Swinga i Ya Gotta Try Harder.