U novu godinu uz "Valcere, polke i druge špelancije"

Nedjelja, 1. siječnja 2014. u 18 sati
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Gosti:
Višnja Mažuran, čembalo
Katarina Horvat, flauta
Singrlice
Dino Jelusić
Vokalni ansambl Angeluš
Blue World Trio
Groovy acappella
Tomislav Goluban, usna harmonika
Emil Gabrić, violina
Ana Lovrić i Goran Šimonji / Plesni studio Liberdance

Voditelj programa: Vojo Šiljak

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold i ove je godine tradicionalno proslavio ulazak u novu godinu koncertom Valceri, polke i druge špelancije.

Popularni novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda održao se jedanaesti put za redom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a mogli su ga pratiti gledatelji HTV-a u izravnom prijenosu na Drugom programu, te slušatelji Drugog programa Hrvatskoga radija. Tamburaši su se i ovaj put predstavili jedinstvenim izvedbama i raznovrsnim prigodnim programom. Već tradicionalno, koncert je počeo skladbama hrvatskih autora koji su svoja djela posvetili tamburaškim orkestrima na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, kao što su Savski valovi D. Hruze, Pod Sljemenom R. Šimunacija, Zraka zore D. Hruze, Kolende iz Zatona, Lasova i Bola i dr. Drugi dio obilježile su svjetske i domaće uspješnice, orkestralne i vokalno-instrumentalne izvedbe, u posebno priređenim obradama za Tamburaški orkestar HRT-a među kojima su Vura bije, Vilo moja, Ja sem Varaždinec, Lepi ti je Zagreb grad, Zagrebačka šetnja Parizom, kao i praizvedena Balada Zagrebu Dubravka Palanovića.

Prigodu su uveličali brojni istaknuti umjetnici, svirači, pjevači i plesači: čembalistica Višnja Mažuran, flautistica Katarina Horvat, pjevač Dino Jelusić, Tomislav Goluban na usnoj harmonici, violinist Emil Gabrić, ansambli Singrlice, Angeluš, Groovy acappella i Blue World Trio uz plesače Plesnog studija Liberdance, Anu Lovrić i Gorana Šimonjia.