U ozračju tambure u znaku Dana žena

Nedjelja, 9. ožujka u 20 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigentGošće:


Vera Svoboda


Lidija Horvat Dunjko


Ivana Kindl


Tihana Zubek


Ženski vokalni sastav JANE
Neposredno nakon Dana žena, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold program novoga koncertu u tradicionalnom ciklusu U ozračju tambure posvetili su damama.

U skladu s prigodom Tamburaši su ugostili poznate dame naše glazbene scene: Veru Svobodu, Lidiju Horvat Dunjko, Ivanu Kindl, Tihanu Zubek te Ženski vokalni sastav JANE.

Raznoliki program sadržavao je tradicijsku, starogradsku i suvremenu zabavnu glazbi, ali i klasičnu – skladbe Josepha Haydna, W. A. Mozarta i Ludwiga van Beethovena u obradama naših poznatih skladatelja Tomislava Uhlika i Dubravka Palanovića. Program je započela također dama – Dora Pejačević s Menuetom u obradi Z. Potočnika, a nastavile su ga članice ansambla JANE s pjesmama Rožica me u vrtu gledi i Jelica vezuje. Mozartovu ariju Per pietà, bell' idol mio otpjevala je sopranistica Lidija Horvat Dunjko, kao i Pušlek domovine (u obradi Siniše  Leopolda), te Il bacio L. Arditija, a Vera Svoboda izvela je tradicijsku Na te mislim, Tisuću ruža A. Homokya te Dan plavetan kao lan (u obradi J. Njikoša). Tihana Zubek predstavila se međimurskom Hodi picek i evergreenom koji je proslavila Doris Day – Que sera, sera u aranžmanu N. Kalogjere. Ivana Kindl je pak svoj vokal iskazala u skladbi A. Dedića i D. Britvića u obradi S. Mihaljinca Podragaš lasi, te hitu Whitney Houston – The Greatest Love Of All (u obradi L. Udjbinca).

Koncert je zaključio proslavljeni gospel O Happy Day u izvedbi svih gošći.