Preminuo Marko Križan

Marko Križan (10. 11. 1971.) poznati zagrebački i hrvatski glazbenik, izvanserijski alt-saksofonist i klavijaturist, aranžer i producent, preminuo je u srijedu 12. ožujka od posljedica teške bolesti.

Unatoč višegodišnjoj uspješnoj borbi sa zloćudnom bolešću i svojoj velikoj energiji i volji za životom, zauvijek nas je napustio, u ovome materijalnom, fizičkom obliku.

Srećom za našu glazbenu scenu, iza sebe ostavlja brojne audio i videozapise te diskografska izdanja koja ga trajno svrstavaju u gornju klasu naših instrumentalista i glazbenih umjetnika. Spomenimo samo njegov angažman s grupama Bare i Plaćenici te Prljavo kazalište, kao i brojna gostovanja - kao studijskoga glazbenika, na albumima i koncertima najvećih hrvatskih pop, rock, r'n'b i fusion izvođača i sastava, od kraja '80 do danas.

Ukratko, napustio nas je jedan veliki umjetnik, kojemu to možda nije nikada službeno priznato preko nagrada i priznanja, ali njegovi prijatelji i kolege glazbenici znaju da je bio i bit će jedan od najboljih!

Posljednji ispraćaj Marka Križana, u krugu njegove obitelji, prijatelja i poštovatelja, bit će u ponedjeljak 17. ožujka u 13.35 u velikoj dvorani zagrebačkog Krematorija.