Latino u ozračju tambure na Bundeku

Utorak, 8. srpnja u 20.00
Ljetna pozornica Bundek

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Gosti:
Ivana Kindl & Ricardo Luque
Dani Bošnjak, flauta; Tomica Rukljić, truba; Hrvoje Rupčić, udaraljke


Nakon Jazz orkestra HRT-a, na Ljetnoj pozirnici Bundek svoj program predstavio je i Tamburaški orkestar HRT-a uz niz zanimljivih gostiju: kako zvuči latino u ozračju tambure pokazali su Ricardo Luque, Ivana Kindl, Hrvoje Rupčić, Dani Bošnjak i Tomica Rukljić!

Dos Gardenias, Cumana, Luna de Margarita, Bach en el ritmo latino, La cumparsita, Oblivion - samo su neki od latino hitova koji su bili na programu ljetnog koncerta Tamburaša na Bundeku. Da ugođaj bude potpun, pobrinule su se dvije perjanice latino glazbe u Hrvatskoj - Ricardo Luque glasom i Hrvoje Rupčić udaraljkama, uz vrsne instrumentalne kreacije flautista Danija Bošnjaka i trubača Tomislava Rukljića. 

Svoj osebujni pečat dali su i poznatim hitovima ovih krajeva kao što su Suza za zagorske brege, Svirci moji, Tvoja zemlja. Samo jednom se ljubi domaći je evergreen u kojem su se udružili i Ricardo LuqueIvana Kindl, koja će pak svoje vokalne vještine iskazala i u The Greates Love of All i Brod u boci. Dakako, Tamburaški su brojne okupljene razveselili i svojim neizostavnim hitom – Zagorec v Južnoj Ameriki.