Valceri, polke i druge špelancije u Varaždinu

Četvrtak, 1. siječnja u 18.45
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Gosti:
Lidija Horvat Dunjko i Antonia Dunjko, soprani
4gotten Music Quartet
Sudar Percussion & Matej Meštrović
Lela Kaplowitz, vokal
Joe Kaplowitz, klavir
Jacques Houdek, vokal
Danijela Pintarić, sopran
Bojan Jambrošić, vokal
Filip Novosel, brač
Vid Balog

Ljiljana Vinković, voditeljica programa


Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold održat će svoj tradicionalni novogodišnji koncert „Valceri, polke i druge špelancije“ – ovaj put u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu gdje će im se pridružiti brojni gosti: Lidija Horvat Dunjko i Antonia Dunjko, 4gotten Music Quartet, Sudar Percussion & Matej Meštrović, Lela & Joe Kaplowitz, Jacques Houdek, Danijela Pintarić, Bojan Jambrošić, Filip Novosel te Vid Balog. Što su nam još pripremili, otkriva maestro Siniša Leopold:

"Vrijeme leti, godine prolaze… Pred nama je dvanaesti novogodišnji koncert 'Valceri, polke i druge špelancije'. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo večeras, prvoga dana u Novoj 2015. godini, radost glazbe i življenja podijeliti s publikom u HNK u Varaždinu, u gradu iznimne glazbene tradicije, koji je usprkos suvremenim tekovinama u 21. stoljeću uspio sačuvati osebujnost srednjovjekovlja.

Prema uvriježenoj navadi koncert počinjemo skladbama hrvatskih autora koji su svoja djela posvetili tamburaškim orkestrima na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Koncertni valceri, vesele polke, razigrane koračnice i mnoštvo drugih glazbotvorija nastalih u majstorskim radionicama naših uglednih glazbenika samo su neke od zvonkih poslastica koje su predviđene na večerašnjoj glazbenoj trpezi. Priredili smo i glazbene bravure iz raznih krajeva Hrvatske koje su za Tamburaški orkestar HRT-a za novogodišnju prigodu priredili istaknuti glazbenici. Brojne uspješnice naše glazbene scene uveličati će dragi gosti – uvaženi vokalni i instrumentalni solisti."

Prodaja ulaznica na blagajni HNK u Varaždinu. Cijena: 70 kn.

Izravni prijenos koncerta na Drugom programu HR-a i HTV-a.