Jazz orkestar HRT-a i Zdenka Kovačiček gostovali u Koprivnici

Utorak, 17. ožujka u 19.30
POU Koprivnica, Dvorana Domoljub

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent
Zdenka Kovačiček, vokal

U prepunoj dvorani Domoljub u koprivničkom Pučkom otvorenom učilištu, Jazz orkestar HRT-a nastupio je pod vodstvom Saše Nestorovića, uz posebnu gošću – Zdenku Kovačiček.

Glazbenica koja je i nakon pedeset godina karijere i dalje u samom vrhu kao jedna od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, bilježi uz ostalo suradnje s najboljim zagrebačkim  jazzerima:  Boškom  Petrovićem, Miljenkom Prohaskom, Damirom Dičićem, Vanjom Lisakom i dr. Stoga su se i suradnje s Jazz orkestrom HRT-a prirodno nametnula; istovremeno i zaljubljenica i u rock, u Koprivnici je predstavila skladbe poput Vrati se u moje dane, Žena za sva vremena te Zbog jedne davne melodije, i standarda New York, New York i Sweet Georgia Brown, ali i obrade pjesama Janis Joplin uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza.

Jazz orkestar HRT-a program je obogatio instrumentalima big bandovskog repertoara među kojima su se našle i skladbe članova orkestra Marka Lazarića i Mirona Hausera. Preko 350 posjetitelja u dvorani Domoljub uživalo je u gotovo dvosatnoj svirci Jazz orkestra HRT-a začinjenoj nastupima Zdenke Kovačiček.