Jazz orkestar HRT-a proslavio Međunarodni dan jazza ispred MSU

Četvrtak, 30. travnja u 17 sati
Plato ispred Muzeja suvremene umjetnosti
Avenija Dubrovnik 17, Novi Zagreb

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent 

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Saše Nestorovića obilježio je Međunarodni dan jazza, nastupom na južnom platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Nekima od najpoznatijih standarda Colea Portera, Chicka Coree, Dona Menze i Harolda Arlena, te novijim ostvarenjima majstora poput Christiana McBridea, Alana Broadbenta, Erniea Wattsa i Davora Kajfeša čija su gostovanja i obilježila ovu sezonu Jazz orkestra HRT-a, Jazz orkestar HRT-a privukao je brojne slušatelje koji su i zaplesali!

Upravo to, uživanje u glazbi, međusobno razumijevanje bez izgovorenih riječi, svojevrsna je poruka jazza i cilj organizatora.

Međunarodni dan jazza obilježava se od 2012. godine u više od trideset zemalja širom svijeta. Odluka o proglašavanju 30. travnja svjetskim praznikom jazza donesena je na Općoj skupštini UNESCO-a u studenom 2011. godine, na poticaj američkog pijanista Herbieja Hancocka, koji je nedugo prije proglašen UNESCO-vim ambasadorom dobre volje. Uz slogan „dati jazzu ono što zaslužuje“, bio je to ujedno jedan od prvih velikih projekata Herbiea Hancocka otkako je dobio tu počasnu titulu.