Mladi glazbenici zaključili ovu sezonu ciklusa "U ozračju tambure"

Nedjelja, 31. svibnja u 20 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Gosti:
MARKO BLAŠKOVIĆ , bisernica
NATALIJA KRALJ, sopran
IVAN KOPRIĆ, brač
JOSIPA GVOZDANIĆ, sopran
LUCIJA LAZIČKI, bisernica
MARKO MATIĆ, harmonika
FILIP RADIĆ, brač
LUCIJA BOŠKOVIĆ, klarinet
LOVRO PERETIĆ, gitara
ANTONIA DUNJKO, sopran
ANTONIO PALANOVIĆ, violina
FLORIAN TAVIĆ, bariton

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold zaključili su ovu sezonu svojega ciklusa U ozračju tambure predstavljanjem niza mladih glazbenika, nadarenih pjevača i instrumentalista, redom nagrađivanih studenata glazbe.

Učenici srednjih glazbenih škola, odnosno studenti prvih i drugih godina Muzičke akademije u Zagrebu, pokazali su raskoš svojega talenta, ali i svestranost u skladbama raznolikog repertoara.Nakon uvodne Mladost-radost-ludost B. Potočnika u izvedbi Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda, prvi se predstavio Marko Blašković na bisernici, odsviravši skladbe Mjesec i Hora staccato. Ivan Koprić na braču izveo je Habaneru P. de Sarasatea, a sopranistica Natalija Kralj otpjevala je pjesmu Vse se okreće Tomislava Uhlika. Ruski tradicijski napjev u obradi Marjana Krajne izvela je mlada Lucija Lazički na bisernici, dok su se Filip Radić na braču i Lovro Peretić na gitari odlučili za nešto klasičniji repertoar, odsviravši Scherzo iz op. 42 P. I. Čajkovskog, odnosno Cavatinu S. Myersa. 

Četrnaestogodišnja klarinetistica Lucija Bošković izvela je Pet karaktera Emila Cossetta, a studentica pjevanja u klasi Lidije Horvat Dunjko, sopranistica Antonia Dunjko otpjevala je Vilja-Lied Franza Lehara. Još malo klasičnog idioma donijeli su violinist Antonio Palanović u Sentimentalnom valceru P. I. Čajkovskog, te harmonikaš Marko Matić u Galopu Arama Hačaturjana koji je odsvirao i Dixie Lustig B. Rosella. Službeni program zaključio je bariton Florian Tavić hitom Tvoja zemlja Alfija Kabilja, a nije izostao ni dodatak: Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta, pri čemu su se Florianu Taviću pridružile i Antonia Dunjko i Natalija Kralj.