Ljetni nastupi u Omišu i na Braču

Subota, 18. srpnja u 21.30 sat - Omiš
Grad Zagreb Gradu Omišu

Nedjelja, 19. srpnja u 21 sat – Selca (Brač)
Ponedjeljak, 20. srpnja u 21.30 – Bol (Brač)

Tamburaški orkestar HRT-a i gosti
Siniša Leopold, dirigent


Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold svoje ozračje tambure i ovoga ljeta tradicionalno su donijeli u Omiš. Jedinstvenim zvukom, Tamburaši su u središte klapske pisme prenijeli duh Zagreba, kajkavskoga kraja i popevke. Bio je to dvadeseti koncert posebnog glazbenog sjedinjavanja juga i sjevera Hrvatske pod pokroviteljstvom Grada Omiša i Grada Zagreba, pa su među brojnom publikom na omiškom trgu bili i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Osim što su na jug donijeli skladbe svojega standardnog, tamburaškog, repertoara, kao što su Zlatne tambure Miljenka Prohaske, Drugu lojtru bim donesel B. Potočnika, Zagrebulje Z. Špišića, A. Vučera i D. Diklića, Baltazar T. Simovića, Etnofonija S. Leopolda ili potpuri hrvatskih plesova i pjesama, Tamburaši su se udružili i s nizom gostiju, uglednih majstora zagrebačke i zagorske pjesme, te jazza, soula, popa i dalmatinskog melosa: vokalnim sastavom Groovy A Cappella, Ivanom Kindl, Barbarom Suhodolčan i Radekom Brodarcem. U njihovim interpretacijama publika je mogla čuti pjesme Kaj, Da ni bilo kaj je bilo, Pod starim krovovima, Vužgi, Suza za zagorske brege, Moj Zagreb tak imam te rad, Brod u boci, Zadnji fijaker…

Koncertiranje po Dalmaciji Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Leopold nastavili su nastupima na otoku Braču, najprije u Selcima u sklopu Selaškog kulturno-sportskog lita, gdje su, uz gosta Marjana Krajnu na harmonici, predstavili neke od hitova svojega repertoara, Zagorec v Južnoj Ameriki, Pink Panther, Tango Oblivion, Pizzicato polka... na harmonici. U ponedjeljak, 20. srpnja brojna publika dočekala ih je i u Bolu; u sklopu Bolskog lita, na pozornici Teatrina Dva ferala, udružili su se s bolskom klapom Braciera te još jednom pokazali glazbeni sklad sjevera i juga Hrvatske.