Jazz orkestar HRT-a i Ed Palermo odali počast Franku Zappi

Srijeda, 7. listopada u 20 sati
Dvorana Gorgona, MSU

Frank Zappa & Edward Palermo

Edward Palermo, dirigent, saksofon, skladatelj, aranžer (SAD)
Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a
na svojemu je drugom ovosezonskom koncertu u MSU ugostio njujorškog saksofonista, skladatelja, aranžera i dirigenta Edwarda Palerma. Izuzetno pozitivna energija, ležerna atmosfera i vrhunska svira obilježili su koncert čiji je program bio posvećen glazbi Franka Zappe. 

Utjecaj Franka Zappe na generacije glazbenika najrazličitijih stilskih usmjerenja jedan je od najfascinantnijih glazbenih fenomena u drugoj polovici 20. stoljeća. Svojim opusom već je za života stekao gomilu poklonika, a jedan od njih je i Edward Palermo, koji već 35 godina vodi vlastiti big band. Prekretnica u djelovanju bila je odluka da orkestar nakon smrti Franka Zappe, 1993., počne izvoditi njegove skladbe u Palermovim aranžmanima. Sačuvavši svježinu Zappina duha i njegov nenadmašni humor, projekt je doživio trenutačni uspjeh na klupskoj jazz sceni Velike Jabuke, te do danas rezultirao s tri albuma. 

Upravo taj duh i humor, kroz Zappinu glazbu - skladbe poput Peaches in Regalia, Heavy Duty Judy, Blessed Relief, Gumbo Variations, Sleep Dirt, Concentration Moon i druge -  brojnoj publici u Dvorani Gorgona u MSU prenijeli su i članovi Jazz orkestra HRT-a.