Porin za najbolju izvedbu klasične skladbe

Porin u kategoriji 'najbolja izvedba klasične glazbe' pripao je Simfonijskom orkestru HRT-a u suradnji s Gordanom Tudorom i maestrom Pavlom Dešpaljem, za izvedbu Koncerta za alt saksofon i orkestar Pavla Dešpalja. Djelo je uvršteno na album Post Nubila Phoebus Gordana Tudora.

Koncert je vrijedan dio koncertnog kao i školskog repertoara; uz ostalo, odabran je za zadanu skladbu u finalnom krugu 1. Međunarodnog saksofonističkog natjecanja Josip Nochta održanom u Zagrebu 2014. Koncert za alt saksofon i orkestar Pavle Dešpalj dovršio je 1963. godine. 24. veljače 1964. skladbu je u Zagrebu praizveo saksofonist Ozren Depolo, s gudačima Komornog orkestra Radio-televizije Zagreb pod ravnanjem autora. Izveden je i kao glazba za balet Igre u Rijeci 1964. Notni materijal objavili su Southern Music Pub. Company (SAD, 1962.), Hrvatsko društvo skladatelja (1984.) i Splitsko filharmonijsko društvo. Godine 1988. Koncert je snimljen na LP ploči, a suvremeniju izvedbu predstavio je kao solist Goran Merčep uz Gudače Simfonijskog orkestra HRT-a i autora (Cantus, 2004.).

Najnoviju interpretaciju Dešpaljeva Koncerta, Simfonijski orkestar HRT-a ostvario je uz saksofonista Gordana Tudora pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja, danas počasnog šefa dirigenta Simfoničara, u Majstorskom ciklusu 24. rujna 2014. godine, te ga, dan poslije, i studijski zabilježio u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Upravo ta izvedba čija je snimka uvrštena na album Post Nubila Phoebus Gordana Tudora, zaslužila je Porin!