Večer latin jazza u Zadru uz Mirona Hausera

Utorak, 14. veljače 2017. u 20 sati
Kazalište lutaka Zadar

Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, autor, trombonist, dirigent

Na Valentinovo, 14. veljače, Miron Hauser predstavio se u Zadru u trostrukoj ulozi autora, dirigenta i trombonista uz Jazz orkestar HRT-a, u programu prožetom latin jazzom i ritmovima naslovljenom "Tu fragancia". Program je to koji je Jazz orkestar HRT-a već predstavio zagrebačkoj publici u svojoj prošloj koncertnoj sezoni u Muzeju suvremene umjetnosti, a sada ga je imala prigodu čuti i zadarska publika.

„To je bio ritam koji je za mene značio glazbeni protok. Kuba je ritmički jedna od najbogatijih kultura na svijetu. Stoga ne iznenađuje što je meni upravo ona najglasnije odzvanjala, neprestano me podsjećajući na važnost ritma u jazzu. Što više uranjam u materiju kubanskih ritmova i što više osjećam kako oni penetriraju u moje bavljenje jazzom, pred sve sam većim osobnim izazovom.“ Tim riječima jazz trombonist i skladatelj Miron Hauser opisao je utjecaj kubanske glazbe na svoj skladateljski i izvođački rad.

Nastupivši kao skladatelj, solist i dirigent, Miron Hauser je, uz svoj matični Jazz orkestar HRT-a, Zadranima donio atraktivni latin jazz program u kojem je svako djelo inspirirano nekim od kubanskih glazbenih žanrova. Uz udaraljkašku sekciju sastavljenu od provjerenih latin majstora, članova grupe Cubismo te vrsnih kubanskih glazbenika, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Miron Hauser priredili su nesvakidašnje Valentinovo!