Siniši Leopoldu i Tamburaškom orkestru HRT-a Porin za najbolji album; CD "Ljubav i zloba" nagrađen za najbolju snimku i produkciju

Na ovogodišnjoj dodjeli glazbene nagrade Porin, održanoj u petak, 17. ožujka u Splitu, objavljeni su nagrađeni albumi i dobitnici, među kojima su CD Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a te CD Ljubav i zloba Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a.

U kategoriji najboljeg albuma tamburaške glazbe Porina je osvojio dvostruki CD Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a, objavljen u ediciji Gold Collection nakladnika HRT-a i Croatia Recordsa u povodu obilježavanja trideset godina profesionalne suradnje maestra Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a. Album sadrži trideset skladbi, izabranih iz bogatog arhiva HRT-a, nastalih je upravo u tom tridesetogodišnjem razdoblju. 

U četiri kategorije klasične glazbe – najbolji album, najbolja izvedba, najbolja snimka i najbolja produkcija albuma – bio je nominiran album Vatroslav Lisinski: Ljubav i zloba, a Porina su osvojili ton-majstor Božidar Pandurić za najbolju snimku te glazbeni producent Vjekoslav Nježić za najbolju produkciju. Izdanje je objavila Hrvatska radiotelevizija uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u izvedbi prve hrvatske opere, koja je studijski snimljena u srpnju 2015., sudjelovali su Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, vokalni solisti Evelin Novak, Leon Košavić, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian te Mario Bokun i Stefano Surian. Dirigent je Mladen Tarbuk.