Klapsko ozračje tambure uz klapu Kampanel i Ninu Kraljić

Nedjelja, 23. travnja 2017. u 20 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT
Antologijski hrvatski evergreeni
Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent
Gosti: 
Klapa Kampanel
Nina Kraljić

Siniša Leopold svoji m glazbenim „sjedinjenjima“ različitih, naizgled nespojivih glazbenih žanrova  itekako zna oduševiti  publiku.  Prošli put to je učinio spojivši tamburicu s meksičkom narodnom pjesmom (Mariachi Los Caballeros), a ovoga puta se zvuk tambure sjedinio s  prekrasnim glasovima devet  pjevača klape Kampanel.

„Ne znam zašto u Dalmaciji ima toliko odličnih pjevača. Spiza, sunce, more. Ali vjerojatno je tu u pitanju genetika, ljubav prema pjesmi koja je od pamtivijeka vezana za Dalmaciju i Dalmatince.“ – rekao je nakon koncerta Ante Antić, drugi tenor  klape Kampanel.

„Svaki instrument, svaka glazbena vrsta može prerasti u monotoniju. Trudim se da mi ne uđemo u te nekakve pretince. Najvažnije je uvijek biti drugačiji i zato je naš svaki koncert posebna priča. Takav će biti, odmah to mogu i najaviti, i naš sljedeći koncert.“ – rekao je šef- dirigent Tamburaškog Orkestra HRT-a Siniša Leopold.

No, uz klapu i tamburu veliku ulogu imao je i izbor pjesama. Anđele moj Zdenka Runjića, Tonka, Serenda Opatiji, Golubovi, Čet`ri stađuna, Ćale moj… njih ukupno 19 - sve do jedne antologijski hrvatski evergreeni.  

„To je glazba koja plijeni, koja ljudima ide do srca, sve su te pjesme antologija, sve one imaju ime i prezime, težinu, povijest, osobnost.“ – dodao je maestro Leopold.

Posebna gošća na koncertu bila je pobjednica prve sezone showa The Voice – najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić.  

„Kampaneli su stvarno posebna klapa i Nina Kraljić koja nam je dočarala kontinentalni dio Hrvatske u međimurskim narodnim pjesmama zaista je bila izuzetna. Ovaj koncert lijep je hrvatski produkt.  Hrvatska klapa, hrvatska glazba, hrvatska tambura, najljepši glas Hrvatske . Produkt koji bi se mogao plasirati i izvan Hrvatske.“ – zaključio je Siniša Leopold.