Prestižna nagrada "Status" petorici članova Jazz orkestra HRT-a

Prestižna strukovna nagrada Status Hrvatske glazbene unije, koja je 9. svibnja 2017. dodijeljena 21. put u Rijeci, otišla je u ruke čak petorici članova Jazz orkestra HRT-a!

U kategoriji jazz glazbe, u kategoriji br. 1 – Saksofon, osvojio ju je Mario Bočić, u kategoriji br. 2 – Truba osvojio ju je Branko Sterpin, u kategoriji  br. 3 - Električna gitara, nagrada Damir Dičić dobitnik je Elvis Penava, u kategoriji br. 4 – Klavir dobitnik je Joe Kaplowitz, dok je u kategoriji br. 7 – Trombon nagradu osvojio Luka Žužić.

Nagrada Status dodjeljuje se glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini. Dodjeljuje se za  pop/rock, urbanu, narodnu, etno i jazz glazbu, a o pobjednicima su odlučili članovi komisija koje čine poznati i priznati  hrvatski glazbenici i producenti. Prestižna nagrada, ove godine, dodijeljena u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, priznanje je od struke i time posebna čast svakom glazbeniku.

Istaknimo samo neka imena prijašnjih dobitnika, redom vrhunskih glazbenika: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Elvis Stanić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Igor Geržina, Marko Ramljak, Nedeljko Ivković-Kilmister, Davor Križić, Henry Radanović, Stjepan Hauser, Joseph-Joe Kaplowitz, i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje  čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

Čestitke glazbenicima Jazz orkestra HRT-a!