Rasplesani kraj koncertne sezone uz Cubismo

Srijeda, 7. lipnja u 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Cubismo
Jazz orkestar HRT-a feat. Cubismo
Andreas Marinello, dirigent

„Jazz orkestar HRT-a i Cubismo: Summit glazbenih velesila“ – tako je glazbeni kritičar  Davor Hrvoj nazvao završni koncert  Jazz orkestra HRT-a ove sezone te poželio dobrodošlicu posjetiteljima  „u užarenom grotlu Dvorane Gorgona MSU-a!“. I zaista, bolje nije mogao opisati ovu glazbenu suradnju.

Jedanaest  skladbi iz bogate dvadesetjednogodišnje povijesti Cubisma, u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Silvija Glojnarića, M. Antonia Corneja Da Coste  i Andreasa Marinella oduševile su publiku prepune Dvorane Gorgona. Ne samo oduševile, digle su je sa stolica  i rasplesale!

„Mislim da smo jako dobro zaključili ovu sezonu. Publika je tražila čak tri bisa, a pripremili smo samo dva pa da smo morali malo improvizirati.“ –  rekao je poslije koncerta šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a Andreas Marinello. „ Ali, generalno, koncert je imao super energiju, nešto jako pozitivno je bilo u zraku i mislim da su svi to osjetili.“ – dodao je.

„Već na probama se vidjelo da to sve skupa jako lijepo liježe skupa.“ – rekao je naš poznati conga bubnjar Hrvoje Rupčić iz Cubisma . „Njima se dopao naš ritam, a nama se dopao njihov veliki puhački zvuk. I dobili  smo jako moćnu kombinaciju.“ – dodao je.

„Naš bend  ima 9 glazbenika ili 10,  kako kada. Svi se znamo već 20 godina. Svirati zajedno s Jazz orkestrom HRT-a bilo novo i zanimljivo iskustvo. Lijepo nam je bilo  čuti nekakve  nove boje, nove zvukove , nove instrumente, flaute, saksofone , one koje mi nemamo u svom sastavu.“ – rekao je Hrvoje Rupčić.

U petak 16. lipnja ovaj će se koncert ponoviti pred publikom u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila. Tijekom ljeta Jazz orkestar HRT-a  očekuje koncert s Josephom Bowiem u sklopu Glazbe i grada na zagrebačkom Tomislavcu, a potom promotivna turneja CD-a Stavi pravu stvar  s  Markom Toljom od Slavonskog Broda preko Grožnjana, Opatije i Pule do Dubrovnika. Uz domaće pop i rock hitove u jazz aranžmanima zajamčena je prava ljetna veselica koju ne smijete propustiti ako se zateknete u nekom od navedenih gradova.