S Cubismom u Šibeniku

Petak, 16. lipnja u 21 sat
Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

Jazz orkestar HRT-a & Cubismo: Motivo Cubano
Andreas Marinello, dirigent

Nakon zatvaranja koncertne sezone u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a i Cubismo donijeli su svoj zajednički program u Šibenik. Cubismo i članovi Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella nastupili su u jednistvenom ambijentu Tvrđave sv. Mihovila.

Osebujni i energični afro-kubanski ritmovi danas su potpis jedinstvenosti grupe Cubismo koju čine članovi iz Hrvatske, Venezuele, Kube i Slovenije, a rekordan broj Porina (njih čak 21) dokaz su njihovog izvanrednog talenta i prihvaćenosti kod publike. Taj pozitivan i emotivno nabijen latino jazz Cubismo je, zasad, pretočio u sedam CD izdanja, a njihovi svjetski zvukovi zasluženo se nalaze na listi globalne distribucije.

Od samih početaka, Cubismo briljira u live nastupima tijekom kojih publiku raspleše već prvim taktovima i svojom nevjerojatnom količinom pozitivne energije. Još kad im se u tome pridruži uvijek vrhunski Jazz orkestar HRT-a, koncert za pamćenje je zagarantiran! Nakon zagrebačke premijere, zajednički program - jedanaest skladbi iz dvadesetogodišnje kartere Cubisma u aranžmanima Mirona Hausera, Silvija Glojnarića, M. Antonia Corneja Da Coste i Andreasa Marinella - predstavili su u Šibeniku te svojom neposrednošću i pozitivnom energijom digli na noge brojnu publiku na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.