"Stavi pravu stvar" s Markom Toljom u Opatiji

Subota, 29. srpnja u 21 sat
Ljetna pozornica, Opatija

Jazz orkestar HRT-a & Marko Tolja
Andreas Marinello, dirigent

Pred do posljednjeg mjesta ispunjenim gledalištem Ljetne pozornice u Opatiji, Jazz orkestar HRT-a i Marko Tolja pod vodstvom Andreasa Marinella, održali su još jedan koncert kojim predstavljaju svoj zajednički album Stavi pravu stvar.

Ja volim samog sebe, Teške boje, Stavi pravu stvar na pravo mjesto, Bitanga i princeza, Sanjaj me i drugi proslavljeni domaći evergreeni, ali i poneki inozemni poput Jump Van Halena, u swing aranžmanima, na najbolji su način predstavili nedavno objavljen album nazvan prema hitu grupe Aerodrom. Stavi pravu stvar je i aluzija na koncept albuma: stvar odnosno pjesma koja se može obraditi na razne načine i u raznim žanrovima, i ostati prava. 

Za aranžmane su zaslužni iskusni aranžeri Zvjezdan Ružić, Miron Hauser, Joe Kaplowitz i Andreas Marinello koji su klasični, tzv. retro-zvuk podarili hitovima Bijelog Dugmeta, Parnog valjka, Aerodroma, Nene Belana, Majki, Tonija Cetinskog, Urbana… Opatijski nastup Jazz orkestra HRT-a i Marka Tolje dodatno su obogatili swing plesači iz Zagreba.