Jesenski rok prodaje pretplate za Majstorski ciklus te cikluse Sfumato i Kanconijer!

Pridružite nam se u novoj koncertnoj sezoni Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a kroz cikluse Sfumato, Kanconijer i Majstorski ciklus! Osam koncerata ciklusa Sfumato Zbora HRT-a, četiri koncerta ciklusa Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a te jedanaest koncerata Majstorskog ciklusa i ove sezone ugostit će neke od najuglednijih glazbenika domaće i inozemne glazbene scene.

Savršeno usklađeni glasovi Zbora HRT-a u novoj sezoni zazvučat će pod vodstvom novog šefa dirigenta, maestra Tomislava Fačinija. Za početak, ugostit će jedan od najboljih svjetskih zborova  – Latvijski radijski zbor - i tako otvoriti ciklus Sfumato u prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda u ponedjeljak, 25. rujna.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, kao naša dva najveća ansambla, udružuju se u ciklusu Kanconijer te uz pomno odabrane soliste izvode majstorska vokalno-instrumentalna ostvarenja: od Verdijevog Requiema do Zajčeve opere Nikola Šubić Zrinjski.

Simfonijski orkestar HRT-a i maestro Enrico Dindo donose nova glazbena uzbuđenja u Majstorskom ciklusu nizom glazbenih suradnji sa svjetski uglednim solistima: Mischom Maiskim, Sharon Kam, Aljošom Jurinićem, Matijom Dedićem... Također, iznova obogaćuju hrvatsku glazbu - ovaj put novom skladbom ovosezonskog rezidencijalnog skladatelja HRT-a, Silvija Foretića.Pretplata za cikluse Sfumato i Kanconijer prodaje se na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od 4. rujna do 17. listopada.

Pretplata za ciklus Sfumato Zbora HRT-a (osam koncerata) i ciklus Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a (četiri koncerta) prodaje se kao jedinstveni paket od 12 koncerata po cijeni od 250 kn za dosadašnje pretplatnike, odnosno 300 kn za nove pretplatnike. Za skupnu kupnju 15 i više pretplatničkih paketa odobrava se popust od 40%, a za osobe s invaliditetom uključujući i osobu u pratnji odobrava se popust od 50%. Moguće je isključivo gotovinsko plaćanje.

Pretplata za Majstorski ciklus i ciklus Kanconijer prodaje se od 28. kolovoza do 16. listopada na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Pretplata za Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a (jedanaest koncerata) i ciklus Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a (četiri koncerta) prodaje se zajedno kao jedinstveni paket od 15 koncerata po cijeni od 400 odnosno 600 kn. Za dosadašnje pretplatnike, umirovljenike, studente i skupne posjete (više od 15 ulaznica) odobravamo popust od 40%. Osobama s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, odobravamo popust od 50%. Mogućnost plaćanja kreditnim karticama u četiri rate.