Najljepši školski vrtovi

Petak, 24. studenoga 2017. u 13 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda i ove su godine uveličali manifestaciju proglašenja najljepših školskih vrtova koja se održala u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u. 

U projektu Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju te djeca iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kroz vrtove koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. 

Natjecanje je 2005. godine osvojilo Europsku nagradu za jedinstveni ekološko-edukativni pristup djeci i mladima. Projekt HRT-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izniknuo je 1994. godine na poticaj radio-emisije o ekologiji Slušaj kako zemlje diše.

U više od dva desetljeća stručno povjerenstvo agronoma, pedagoga i novinara obišlo je HRT-ovim kombijem gotovo cijelu Hrvatsku - od najvećih gradova do najmanjih zaseoka - i potaknulo učenike i njihove učitelje na odgovoran odnos prema očuvanju ljepote prirode i biološke raznolikosti Hrvatske.