Simfoničari nastupili uz baritona Željka Lučića u ciklusu Arioso Dvorane Lisinski

Četvrtak, 7. prosinca 2017. u 19.30
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Simfonijski orkestar HRT-a
Ivo Lipanović, dirigent

Željko Lučić, bariton
Ivana Lazar, sopran

Simfonijski orkestar HRT-a nastupio je u ciklusu Arioso Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog uz proslavljenog baritona Željka Lučića kojemu se na pozornici pridružila naša cijenjena sopranistica, solistica Opere HNK-a u Zagrebu, Ivana Lazar.

Željko Lučić pjevao je izbor arija iz svojega opsežnog repertoara u kojemu glavno mjesto zauzimaju Verdijeve opere; uostalom, dugogodišnji je prvi verdijanski bariton njujorškog Metropolitana. Zaslužio je i posebno priznanje o 200. obljetnici rođenja Giuseppea Verdija pozivom na nastupe u nizu njegovih opera.

Proslavile su ga uloge u Verdijevom Macbethu, Traviati, Rigolettu, Simonu Boccanegri, Otellu, Krabuljnom plesu, Trubaduru, Nabuccu, i to u produkcijama vodećih svjetskih opernih kuća kao što su: Metropolitan Opera, Wiener Staatsoper, Staatsoper Dresden, Deutsche Oper Berlin, Royal Opera House Covent Garden, Teatro alla Scala, Bayerische Staatsoper i Opera Paris. U iznimnoj pjevačkoj karijeri surađivao je s brojnim vrhunskim umjetnicima i dirigentima među kojima su Riccardo Muti, James Levine, Fabio Luisi i Antonio Pappano, te s redateljima kao što su glasoviti Jean Luc Bondy i David McVicar. Veliki pothvati očekuju ga i u sljedećim sezonama, poput novih nastupa u Metropolitanu, Dresdenu, Münchenu, Frankfurtu, Covent Gardenu u Londonu...