Predblagdanski koncert za pacijente, osoblje i posjetitelje Kliničke bolnice Sv. Duh

Petak, 22. prosinca 2017. u 12 sati
Klinička bolnica Sveti Duh

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leoplod, dirigent

Gošće: Zdenka Kovačiček, Sandra Bagarić

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold nastupili su 8. put u Kliničkoj bolnici Sveti Duh te za pacijente, osoblje, posjetitelje i susjede bolnice  izveli popularne točke svojega repertoara i prigodne skladbe, kako bi im barem malo olakšali bolničke dane uoči blagdana.

Tradicija je i da svake godine na koncertu sudjeluju naši istaknuti vokalni i instrumentalni solisti, a ovaj put to su bile naše dive Zdenka Kovačiček i Sandra Bagarić.

Kako je ispričao maestro Siniša Leopold, ideja za koncerte u bolnici Sveti Duh potekla je iz neobaveznog razgovora maestra Leopolda i dr. Žarka Rašića, šefa kirurgije u KB Sveti Duh: "Gotovo iz ničega je počela jedna prekrasna i hvalevrijedna suradnja, mogu slobodno reći i humanitarna. U davnim razgovorima s doktorom Rašićem i njegovim tadašnjim ravnateljem, izrodila se ideja da se u nekoj, tj. njihovoj bolnici organizira koncert uoči Božića, a da na tom koncertu budu prisutni i osoblje bolnice koje tog trenutka nije na radnom zadatku i pacijenti. I tako je to krenulo..."