Veliki Maisky s aerodroma na probu

Veliki violončelist Mischa Maisky stigao je danas u Zagreb da bi nas počastio gostovanjem u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT).                Mischa Maisky u razgovoru s maestrom Enricom Dindom (Foto: Marija Štilinović/HRT)

Doletjevši iz Bruxellesa, Mischa Maisky uputio se ravno s aerodroma na probu sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u kojoj će sutra u 19.30 odsvirati Drugi koncert za violončelo i orkestar u G-duru, op. 126 koji je Dmitrij Šostakovič napisao za bliskog prijatelja, čuvenog Mstislava Rostropoviča, kod kojega je Maisky na moskovskom Konzervatoriju učinio mladenačke korake. Česta suradnja i blisko prijateljstvo Maiskog i šefa dirigenta Simfonijskog orkestra HRT-a Enrica Dinda dodatni je argument jedinstvene izvedbe koja nas sutra očekuje.                   Gordana Krpan i Mischa Maisky za vrijeme intervjua u predvorju KD Lisinski
                                                    (Foto: Marija Štilinović/HRT)

Nakon probe na kojoj su ga izvanredno toplo dočekali maestro Dindo i orkestar, Mischa Maisky dao je intervju Gordani Krpan, urednici izravnog prijenosa koncerta koji  ćete moći pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija (HTV – HR3). Osim na radiju, izravni prijenos može se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću multimedijske usluge HRTi. Intervju je na programu HTV – HR3 za vrijeme stanke u dvorani.