U Grožnjanu uz Chui

Nedjelja, 22. srpnja 2018. u 21.30
Grožnjan

Jazz orkestar HRT-a & Chui
Andreas Marinello, dirigent

Hrvatska glazbena mladež i ovoga je ljeta ugostila Jazz orkestar HRT-a u slikovitom Grožnjanu, a pridružio im se senzacionalni sastav Chui. Bila je to još jedna suradnja dvaju bandova započeta 2017. s dva rasprodana koncerta u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti na kojima je predstavljeno osam skladbi hvaljenoga sastava, u aranžmanima koje potpisuju Andreasa Marinella, Josepha Kaplowitza te Luke Žužića. Suradnja se nastavila i na CD-u Chui ovu glazbu objavljenom iste godine u izdanju Dancing Beara, koji sadrži ukupno devet pjesama; uz osam izvedenih na spomenutim koncertima, tu je i bonus – pjesma Tebi putujem na kojoj gostuje Josipa Lisac. Album je na dodjeli 25. Glazbene nagrade Porin osvojio dvije nagrade - za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu, a članovi sastava Chui i Jazz orkestra HRT-a neumorno i dalje nastupaju.

"Mislim da imamo dosta sličan stav što se tiče glazbe generalno, dakle, čvrst osjećaj za formu, ali ipak određena sloboda u interpretaciji, puno prostora za improvizaciju", rekao je u Grožnjanu dirigent Andreas Marinello za HRT.

"To je projekt koji je bio nekakav iskorak prema urbanoj glazbenoj sceni i novim tendencijama koje se događaju u glazbi, i ja sam jako sredtan da se ta suradnja dogodila", komentirao je gitarist Jazz orkestra HRT-a, Elvis Penava.