Simfonijski orkestar HRT-a gostuje u Piacenzi

Između pokusa za koncert u Majstorskom ciklusu, održanog 7. veljače , razgovarali smo s maestrom Enricom Dindom o radu sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT) i pitali ga kako je došlo do gostovanja orkestra u sezoni Teatra Municipale di Piacenza, u Piacenzi, Italija.

Gostovanjem u Teatru Municipale di Piacenza, u subotu 16. veljače, Simfonijski orkestar HRT-a na čelu sa svojim šefom dirigentom Enricomm Dindom, pridružit će se uglednom međunarodnom društvu orkestara, među kojima su Filharmonija Arturo Toscanini, Simfonijski orkestar Savaria, Virtuozi Berlinske filharmonije te Nacionalni simfonijski orkestar RAI, koji također tamo nastupaju u ovoj koncertnoj sezoni. Publici će se predstaviti programom iz Majstorskog ciklusa  na kojemu su orkestralna idila 'VečerVatroslava Lisinskog, Varijacije na rokoko temu u A-duru, za violončelo i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog,  op. 33 te 1. simfonija u c-molu, op. 68 Johannesa Brahmsa.

Maestro Dindo će, kao i više puta do sada, nastupati u dvostrukoj ulozi – dirigenta i solista u Rokoko varijacijama te nije čudo da Talijani Dinda najavljuju kao hvaljenog i karizmatičnog izvođača koji je nastupao u mnogim zemljama i s mnogim prestižnim orkestrima. Poslušajte što je izjavio za HRT.