Aljoša Jurinić i ove sezone u Majstorskom ciklusu

Na koncertu iz Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT), 9. svibnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gost je proslavljeni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić.

O njegovim interpretacijama Chopinova Prvog i Mozartova 24. klavirskog koncerta u Majstorskom ciklusu još se oduševljeno priča, a sutra Aljoša Jurinić izvodi, po mnogima, najslavniji – Koncert  za klavir i orkestar u b-molu  Petra Iljiča Čajkovskog. Orkestrom ravna talijanski dirigent Tito Ceccherini, cijenjen radi izvanredne lucidnosti svojih interpretacija i zapažene mnogostranosti u pristupu repertoaru.Aljoša Jurinić (Zagreb, 1989.) svoj je najveći uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi. Laureat je Natjecanja kraljice Elizabete 2016., pobjednik više državnih i međunarodnih natjecanja.

O svojoj nedavnoj turneji po Japanu s Filharmonijom Brno i maestrom Leošom Svárovskýim (Tokyo, Kawaguchi, Hamamatsu, Osaka) i solo turneji po Kini te o koncertu koji ga očekuje ovog četvrtka sa Simfonijskim orkestrom HRT-a govorio je i u emisiji Dobar dan, Hrvatska.

Za sve koji neće naći svoje mjesto u Velikoj dvorani KD Lisinski, koncert u izravnom prijenosu mogu slušati na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT – HR3).