U prodaji pretplata za Majstorski ciklus, Kanconijer i Sfumato

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a i za sljedeću sezonu pripremili su brojne nove koncerte u poznatim ciklusima: jedanaest koncerata Majstorskog ciklusa i četiri koncerta ciklusa Kanconijer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, te osam koncerata ciklusa Sfumato u Hrvatskom glazbenom zavodu ugostit će neke od najzanimljivijih domaćih i inozemnih glazbenika.

Simfonijski orkestar HRT-a sezonu će početi obilježavanjem 90. obljetnice svojega djelovanja, 19. rujna 2019., pod vodstvom šefa dirigenta Enrica Dinda; solisti će biti Simfoničari, klarinetist Domagoj Pavlović i violist Hrvoje Philips. U nastavku Majstorskog ciklusa očekuju nas programi s Ivanom Repušićem i Romanom Simovićem, Pavlom Dešpaljem i Petritom Çekuom, Simoneom Rubinom i Beatrice Ranom...

Ciklus Kanconijer, koji udružuje Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, donosi nam velika vokalno-instrumentalna djela: Njemački requiem Johannesa Brahmsa, glazbu Franza von Suppéa i Jacquesa Offenbacha, Drugu simfoniju „Uskrsnuće” Gustava Mahlera, kao i gostovanje Jazz orkestra HRT-a te Stefana Milenkovića.

Zbor HRT-a, maestro Tomislav Fačini i gosti, osim u Hrvatskom glazbenom zavodu, svoje programe ciklusa Sfumato predstavit će i u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj; širok programski raspon, od Palestrinine Misse Papae Marcelli do skladbi Galine Grigorjeve i Kanona pokajanen Arva Pärta, upotpunit će i novo djelo Berislava Šipuša, rezidencijalnog skladatelja HRT-a u novoj sezoni.


Pretplata za
Majstorski ciklus i ciklus Kanconijer prodaje se do 19. srpnja, te od 2. rujna do 17. listopada na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Pretplata za Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a (jedanaest koncerata) i ciklus Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a (četiri koncerta) prodaje se zajedno kao jedinstveni paket od 15 koncerata po cijeni od 400 odnosno 600 kn. Za dosadašnje pretplatnike, umirovljenike, studente i skupne posjete (više od 15 ulaznica) odobravamo popust od 40%. Osobama s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, odobravamo popust od 50%. Mogućnost plaćanja kreditnim karticama u četiri rate.

Pretplata za ciklus Sfumato i ciklus Kanconijer prodaje se na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda do 12. srpnja, te od 2. rujna do 17. listopada. Pretplata za ciklus Sfumato Zbora HRT-a (osam koncerata) i ciklus Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a (četiri koncerta) prodaje se kao jedinstveni paket od 12 koncerata po cijeni od 250 kn za dosadašnje pretplatnike, odnosno 300 kn za nove pretplatnike. Za skupnu kupnju 15 i više pretplatničkih paketa odobravamo popust od 40 %, a za osobe s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, odobrava se popust od 50%. Moguće je isključivo gotovinsko plaćanje.