Zbor HRT-a oduševio Moskvu

Ne može svatko nastupiti na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi, ali to je uspjelo Zboru Hrvatske radiotelevizije. Zbor HRT-a nastupio je u Moskvi u redovitom pretplatničkom koncertnom ciklusu, što je posebna čast i priznanje.

Ovo gostovanje rezultat je dugogodišnjeg rada Zbora HRT-a, prije svega u ciklusu Sfumato, gdje se brusila kvaliteta, izjavio je Tonči Bilić šef-dirigent Zbora HRT-a.

Naši su umjetnici uz Orkestar i zbor ruske državne kapele, pod ravnanjem njihova utemeljitelja Valerija Poljanskog, izveli Haydnovu Misu za caricu Tereziju.

Čestitam Hrvatskoj radioteleviziji na tako izvanrednom zboru. To mi možete vjerovati jer imam dugogodišnje iskustvo u ovom poslu i moram reći da je bilo ugodno surađivati s njime, izjavio je dirigent Poljanski. 

Pod sloganom Hrvatske glazbene zvijezde naši su zboristi u moskovskoj katoličkoj katedrali izveli djela iz sakralne baštine i ona suvremena, inspirirana glagoljaštvom.

Zbor i orkestar ruske državne kapele prošloga su listopada uspješno gostovali u Hrvatskoj, a ovaj uzvratni uspjeh Zbora HRT-a u Moskvi već priziva nova gostovanja.