VALCERI, POLKE I DRUGE ŠPELANCIJE

Utorak, 1. siječnja 2019. u 19 sati
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Valceri, polke i druge špelancije

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

Krešimir Kottek, saksofon
Stanko Šarić, vokal
Stjepan Lach, vokal
Andrea Hršak, ples
Hojsak & Novosel
    Tihomir Hojsak, kontrabas
    Filip Novosel, brač
Vice Zirdum, bisernica
Valentina Fijačko Kobić, sopran
Meštrović & Expresto
    Matej Meštrović, klavir
    Kristina Bjelopavlović Cesar, klavir
    Borna Šercar, udaraljke
4 Tenora
    Đani Stipaničev
    Vladimir Garić
    Marko Pecotić
    Filip Hozjak

Ljiljana Vinković, voditeljica programa

Tradicionalni novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije već se šesnaestu godinu održava pod prepoznatljivim nazivom Valceri, polke i druge špelancije. U utorak, 1. siječnja u 19 sati, naši Tamburaši pod ravnanjem šefa dirigenta Siniše Leopolda, pozdravit će 2019. godinu nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, izborom starih i novih, hrvatskih i inozemnih, prigodnih i svevremenskih skladbi u originalnim aranžmanima za tamburaški orkestar.

„Malo pomalo, Tamburaški orkestar HRT-a približava se osmom desetljeću neprekinutoga postojanja, a novogodišnji koncerti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu itekako imaju važnu ulogu u djelovanju ovoga ansambla. Ne odričemo se starih majstora koji su pri kraju 19. i početkom 20. stoljeća skladali svoja djela za tamburaške ansamble. Dapače, njihovi valceri, polke i druge glazbotvorije nam služe kao potka na koju nadograđujemo recentne glazbene uratke koje uz orkestar izvode provjereni vokalni i instrumentalni solisti i ansambli, a mladima su naša vrata uvijek širom otvorena”, najavio je maestro Leopold.

Tamburaškom orkestru HRT-a i maestru Siniši Leopoldu na pozornici će se i ovaj put pridružiti brojni gosti uz koje je dobar provod osiguran: saksofonist Krešimir Kottek, pjevači Stanko Šarić i Stjepan Lach, plesačica Andrea Hršak, duo Hojsak & Novosel, Vice Zirdum na bisernici, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, te sastavi Meštrović & Expresto i 4 Tenora. Voditeljica programa je Ljiljana Vinković.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) od 20. prosinca. Plaćanje isključivo gotovinom po cijeni od 80 kn (balkon od I-V reda, lože balkon, 5. mjesta u ložama sa strane 1-6 lože); 100 kn (parket VII do XIV reda, lože sa strane mezanin i I kat 1-6); 120 kn (parket I do VI red ) i 140 kn (centralne lože mezanin i I kat 7-11 ). Raspored sjedala u kazalištu možete pogledati na portalu HNK.  

Izravni prijenos na Drugom programu Hrvatskoga radija i Radiju Sljeme. Na Drugom programu Hrvatske televizije snimka će se emitirati istoga dana u 21.30.