Viva Cubismo!

Utorak, 12. veljače u 20 sati
Hrvatsko narodno kazalište, Zadar

 
Viva Cubismo!
 
Cubismo
Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser
, dirigent

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) ponovno se udružuje s proslavljenim Cubismom gostujući u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zadru u sklopu Koncertne sezone Zadar 18/19 u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.
 
Skladbe iz bogate dvadesetdvogodišnje povijesti Cubisma, među kojima su Manteca, Ay mi Cuba, Bailando cha-cha-cha, Tempera, Na, na, na…  već su oduševile  i rasplesale publiku Zagreba, Šibenika i Slavonskog Broda. Popularni hitovi Cubisma u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Silvija Glojnarića, M. Antonia Corneja Da Coste i Andreasa Marinella uz dobro poznati glas Ricarda Luquea te pod ravnanjem Mirona Hausera, jamče dobro raspoloženje i rasplesanu publiku i u Zadru.
 
Cubismo je vjerojatno najvažniji hrvatski latino-jazz sastav, višestruko nagrađivan strukovnim nagradama Porin i Status. Njegovi članovi redom su vrsni instrumentalisti i poznavatelji afro-kubanske glazbe, ali i jazza, pa je sasvim logično da su svoju 20. obljetnicu rada obilježili suradnjom s Jazz orkestrom HRT-a, orkestrom koji se ponosi kontinuiranim radom duljim od 70 godina.
 
Ulaznice po cijeni od 60 i 70 kuna mogu se nabaviti online putem ulaznice.hr te od 8. veljače na blagajni HNK Zadar, od 11 do 13 te od 18 do 20 sati.